Modernism

Reclamele pe care le vedem pe strada , in ziare si la televizor , toate te indeamna sa fii primul , sa fii cel mai  bun.Sigur ca indata apare intrebarea : cum sa fie toti „primul”? In traditiile tuturor popoarelor , pentru a deveni  cel dintai e nevoie de multa lupta , trebuie sa te umpli de virtuti.Acum insa e mult mai simplu.Vrei sa fii primul?  Nici o problema , cumpara bateriile DURACELL si fumeaza KENT , iar daca nu-ti ajung banii , cel putin uita-te  la una din emisiunile PRO TV , toate iti vor spune ca esti primul !
Toate aceste laude ale timpului nostru le primim numai daca vom cumpara produsul caruia i se face reclama : cei care beau o bere de cutare marca sunt grozavi;cei care se barbieresc cu un anume fel de lame sunt barbati adevarati s.a.m.d. Altminteri , noi ramanem aceiasi romani „neemancipati” care am fost pana la instalarea PRO TV-ului si pana la aparitia pe piata a gumei ORBIT.Sigur ca este o trauma psihologica foarte puternica.
Esti gras?Bea FANTA si toate fetele se vor indragosti de tine! Esti pipernicit si colegii de  clasa iti dau bobarnace cand te vad?Nu-i nimic, da-te cu after shave GILLETTE „pentru barbati  puternici”! Esti o fire enervanta si de aceea nu ai nici un prieten? Incearca „sensul adevaratei  prietenii” cumparand un pachet de tigari ROYALE !Societatea de azi creste o generatie de cumparatori: cumparatori de haine, cumparatori de computere,cumparatoride carti,cumparatori de contraceptive.E nevoie de multa atentie pentru a nu ne transforma intr-un robot comercial care cumpara fara discernamant lucruri de care nu are nevoie.Dar mai ales sa fim atenti sa nu platim pentru aceste lucruri de nimic cu propriile noastre virtuti , cu propria , adevarata noastra demnitate.

Pentru a-si vinde marfa , casele de moda si cosmetica au lansat <complexul fetei fara prieten>.Varsta de la care o copila trebuie sa simta acest complex scade in raport cu setea de bani a producatorilor , asa incat fara exagerare , il poti gasi si la fetitele de gradinita, desi , spun unii, intr-o forma mai nevinovata.Unele marfuri s-ar fi vandut in proportie mica , ma refer in special la lenjeria intima , ciorapi , bluzite , fustite , fiind , clar , niste „unelte de specialitate” , insa o data cu lansarea acestui <complex al fetei fara prieten> , ele se vand bine si in randurile copilelor care inca mai au de sustinut examenul de capacitate
Deoarece , la aceasta varsta , e normal ca fetele sa nu dispuna de bani proprii (desi unele , ce-i drept , ii dobandesc singure , folosind cu indemanare uneltele de mai sus) , s-a inventat un complex si pentru parintii care contribuie cu banii , „complexul parintilor incuiati la minte”.De obicei acestia sunt niste parinti „rai” , care nu-si lasa proprii copii sa-si traiasca viata.
De fapt , lucrurile stau putin altfel , firea ne-o spune.Desi pofta a biruit si a luat locul mintii , totusi ne dam seama ca nu-i chiar bine ceea ce facem.Altfel , de unde panica studentei careia i s-a spus , pe neprins de veste , ca i-au venit parintii si sunt pe coridor ,  iar in patul ei nestrans mai este cineva?Dar si mai expresiva este rusinea de a se intalnii fata cu parintii baiatului si invers.Daca nu-i nimic rau in ceea ce faceti , de ce va rusinati? Cand a fost sa se savarseasca pacatul , pofta a alungat rusinea , iar cand vine timpul sa marturisim , rusinea se imbatoseaza.

V-ati intrebat vreodata de ce se sting luminile in discoteci si de ce acesti tineri se rusineaza sa danseze? V-ati intrebat de ce adolescentele se onchid in camera si se invata una pe alta acele miscari nefiresti? V-ati intrebat de ce studentele din anul intai nu se dau scoase din camera atunci cand isi vopsesc pentru prima oara parul sau isi schimba freza?Poate pentru ca sunt niste biete copile , care n-ar fi facut asta niciodata , daca nu le-ar fi cerut-o timpul!
Tanarul traieste numaidecat un conflict : pe de o parte , toti ii spun ca aceasta este bine , pe de alta , el simte in adancul fiintei sale o puternica impotrivire , pe care nu si-o poate explica.Glasul launtric ii spune ca-i o neghiobie ca o multime de oameni sa se adune intr-o hala mare si sa se miste unul in fata altuia; pe de alta parte asta-i provoaca placere.Atunci,pentru a a le impaca pe amandoua , se sting luminile in discoteci , iar incepatorii se ametesc cu vin ca sa-si alunge senzatia penibila.Ramane doar placerea aceea infricosatoare , goala.
Incepatorii savarsesc pacatul cu lumina stinsa.Ei nu numai ca se rusineaza unul de altul , dar , fara sa-nteleaga , se rusineaza de blandetea omniprezenta a Ziditorului.Obiceiul de a stinge lumina ni se trage de la Adam , care , indata dupa savarsirea pacatului , a fugit sa se ascunda la umbra unei tufe din Gradina raiului.De atunci noi repetam gestul bietului Adam.
Noaptea se savarsesc furturile , violurile , e vremea prielnica pentru pacat.Tot noaptea a iesit si Iuda de la Cina cea de Taina ca sa-l vanda pe Iisus , dupa cum ne descrie Evanghelistul Ioan : „Deci dua ce a luat acela bucatica de paine , a iesit numaidecat.Si era noapte”[Ioan 13,30].Iuda , mergand sa-L vanda pe Iisus , tinea in mana bucatica de paine pe care Acesta i-o intinsese la masa.Ca sa intelegem frumusetea acestui gest , trebuie sa  stim ca in traditia iudaica gazda intindea prima bucatica oaspetelui celui mai iubit.Asta a vrut sa arate si Hristos cand i-a intins bucatica lui Iuda , cu atat mai mult ca aceasta  nu era o simpla paine , ci painea euharistica , adica insusi Sfantul trup al lui Hristos , Care S-a jertfit pentru rascumpararea noastra , inclusiv pentru Iuda.Insistand asupra acestui amanunt , Sfantu Ioan ne atrage atentia asupra gradului mare de nerusinare la care a ajuns Iuda din cauza patimei.
Lupta cu rusinea este lupta cu noi insine.Sa nu ne inchipuim ca daca ramanem fara un picior sau fara ochi ne numim handicapati , iar daca lasam sa ni se distruga unul din sentimentele de baza ale fiintei noastre ne vom numi atlanti.Tot handicapati ne vom numi, dar niste handicapati monstruosi, de care  nu va mai vrea nimeni sa ingrijeasca.
Este infiorator ca aceasta lupta cu rusinea le reuseste celor ce o poarta.Daca-mi ingaduiti sa ma exprim mai exact, celui care o poarta , adica diavolului.Da, este cu putinta sa nvingem rusinea si odata cu ea orice urma a chipului lui Dumnezeu care este in noi.E nevoie ,ce-i drept, de ceva efort, dar nu e imposibil.Noi avem puterea si libertatea  de a ne transforma in niste monstrii care isi sfarteca cu raceala proprii copii in numele unei absurde izbaviri de compleze…..iata si ultima parte a incercarii mele de a trezi la realitate sufletele „amortite” de tentaculele acestei caracatite numite: new age, modernism, nihilism, masonerie, noua ordine mondiala. (extras din Între Freud şi Hristos)

INCEPEM LUPTA  (ei)-   MANIPULEAZA OMENIREA

START THE FIGHT  (they)- MANIPULATE  MANKIND

Din cauza lipsei de informare , oamenii nu stiu ce decizii sa ia , in cine sa aiba incredere.De aceea mass-media isi face bine datoria manipuland insesizabil natiunea.
Ce ameninta umanitatea este bine ascuns si pare acum firesc.

Se creaza o imagine frumoasa , unor informatii monstruase .Acordand atentie acestor pasi premergatori,va insemna inca un pas care ne face mai indiferenti , ceea ce ne conduce catre nepasare….sau poate chiar abulie fata de aceste lucruri.  Apoi…vom deveni unii dintre ei , considerand ca este ceva firesc.

Referitor la actele biometrice , considerăm că, deşi acestea nu sunt „pecetea fiarei” la care se face referire în cartea Apocalipsei, ele sunt o etapă premergătoare. Rezistenţa populaţiei la implantarea micro-cip-urilor ar fi mult mai susţinută dacă oamenii nu ar fi obişnuiţi mai întâi cu micro-cip-urile de pe actele biometrice. Precum se ştie, în America se fac eforturi pentru convingerea populaţiei să înlocuiască mulţimea de acte – certificate de naştere, cărţi de muncă, carnete de conducere, carnete de sănătate etc. – cu un singur act, care să conţină un microcip. Aceasta va fi treapta a doua a acestui proces de înrobire a oamenilor, proces căruia va fi la fel de greu să i se observe componenta spirituală.

Abia , când se va trece la implantarea microcipurilor respective în corpul uman – pe frunte sau pe mână –, se va vădi conotaţia religioasă a implantărilor. E adevărat că nu s-au împlinit toate semnele vremurilor, şi de aceea unii nu văd consecinţa duhovnicească a implantării micro-cip-urilor. Dar, în timp, lucrurile vor fi mult mai uşor de înţeles.

1. Codul de bare de pe majoritatea covîrşitoare a produsele aflate azi pe piaţă conţine explicit numărul 666, cu trimitere directă la pasajele din Apocalipsă referitoare la numărul numelui fiarei. Înlocuirea codului de bare cu cipul RFID pentru produsele din comerţ nu a fost niciodată adusă la cunoştinţa publicului ca pe o cucerire ştiinţifică cu care pe viitor vom reuşi să scăpăm de numărul 666 de pe cumpărăturile noastre. Dimpotrivă, cu mult mai grav chiar, prezenţa obligatorie a cipurilor în documentele de identitate personală şi pe majoritatea produselor de pe piaţa viitorilor ani, adică atît la cumpărător, cît şi la produsul cumpărat, ne trimite automat cu gîndul la versetul 13:17 din Apocalipsă: Ca nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, fără numai cel ce are semnul, sau numele fiarei, sau numărul numelui ei. Pînă astăzi nici una din firmele producătoare de cipuri RFID nu a făcut dovada lipsei numărului 666 din memoria acestor cipuri pe care unii le vor obligatorii şi în actele de identitate din România.

2. Informaţiile din memoria cipului pot fi citite de către orice cititor, nu doar de către cele specializate. Astfel, cu un simplu calculator performant, orice date, oricît de criptate ar părea, pot fi sparte într-un timp extrem de scurt. Conectarea acestor informaţii cu anumite baze de date publice din cîteva ţări poate oferi în cîteva minute toate informaţiile vitale despre persoana căreia i se scanează (cu ştiinţă sau fără!) un document personal prevăzut cu cip RFID. Din acest moment, posesorul de buletin / paşaport / carnet de conducere / card de sănătate / card de credit [7] care conţine cip devine cea mai uşoară pradă în faţa oricui are un cititor de cipuri RFID şi un calculator. Pretextul eliminării terorismului pentru impunerea acestor cipuri este nimic altceva decît praf în ochi, orice terorist cu o minimă dotare electronică putînd dispune după bunul plac de informaţiile obţinute atît de uşor. Cu atît mai rău se întîmplă în cazul în care anumite state caută să-şi impună controlul total asupra cetăţenilor lor. Se va şti în orice clipă unde sîntem, cu cine sîntem, de unde venim şi încotro ne îndreptăm, ce am cumpărat şi în ce cantitate. Practic libertatea va deveni un mit, o frumoasă amintire de pe vremea părinţilor noştri.

Dimensiunea de astăzi a acestor cipuri le face să fie practic imposibil de detectat cu vreunul din simţurile omeneşti. Necesitatea hranei şi a îmbrăcămintei va face ca nimeni să nu poată sta departe de sistemul electronic de control total.

5. Unicitatea fiecărui cip RFID face ca orice document personal şi ca absolut tot ce se vinde şi se cumpără să poată fi monitorizat cu mare precizie. Prin efectuarea plăţii unui produs prevăzut cu cip nu se dezactivează cipul, ci acesta continuă să rămînă veşnic funcţional.

Vigilenţa celor ce sînt chemaţi să verifice autenticitatea actelor va scădea foarte mult, de vreme ce un astfel de cip va certifica datele înscrise şi fotografia din paşaport, determinînd autorităţile să se încreadă în puterea cipului de a nu fi falsificat. Cercetări recente [10] arată că extragerea şi chiar falsificarea datelor din cipul RFID din paşapoarte este cît se poate de simplă pentru cineva cu minime cunoştinţe în domeniul informatic.

Putem spune fără să greşim că primirea actelor electronice înseamnă şi nevrînd asocierea numărului 666 cu datele de identitate personală, cu numele propriu şi cu fotografia personală, cu alte cuvinte cu chipul lui Dumnezeuaducînd pedeapsa scrisă în cartea Apocalipsei:
Şi al treilea înger a urmat lor, zicînd cu glas mare: Oricine se închină fiarei şi chipului ei, şi ia însemnare pe fruntea sa sau pe mîna sa, şi acesta va bea din vinul mîniei lui Dumnezeu cel dres neamestecat în paharul mîniei Lui, şi se va chinui cu foc şi cu piatră pucioasă înaintea Sfinţilor Îngeri şi înaintea Mielului. Şi fumul chinului lor în vecii vecilor se suie; şi nu au odihnă ziua şi noaptea cei ce se închină fiarei şi chipului ei, şi cel ce ia semnul numelui ei. (14:9-11)

S-a încercat să se spună că nu aceasta (cipul din paşapoarte şi permisele de conducere) este pecetea din Apocalipsă, pentru că nu este pe mînă şi nici pe frunte. Dar nu este nevoie să fie, de vreme ce sistemul electronic batjocoreşte prin asocierea numărului fiarei, 666, chipul lui Dumnezeu din noi şi numele primit la Sfîntul Botez.

Acum,in Biserica , avem semnele timpului.Semnele acestea se vad clar numai de aceia care au „mintea lui Hristos”.Lor, toate le sunt descoperite in mod deslusit.Antihrist vine in lume si totusi lumea nu crede aceasta.Din manastire,mrejele diavolului se vad mai bine.Acolo ochii se deschid,iar in lume ei se inchid.

Ideea cipuri-lor este urmatoarea : trecand dincolo de conotatia religioasa despre care am vorbit pana acum , cipurile si in general acest progres din domeniul tehnologiei reprezinta pasii catre inrobirea globala.Primirea cipurilor si in viitor implantarea lor in corpul uman , reprezinta supunerea noastra fata de sistemul actual.Cand se vor da niste legi contrare crestinismului si libertatii omului vom fi obligati sa le acceptam fiind ireversibil legati de acest sistem , deci vom fi robi.

In Apocalipsa scrie : „Fericit cel ce citeste cuvintele cartii acesteia”.Si fiindca asa s-a scris,cu siguranta asa va fi,caci cuvintele Scripturii sunt cuvintele Sfantului Duh.Totusi, ce inseamna aceasta fericire?Unii nu inteleg mai nimic din cele ce spune Scriptura,deznadajduiesc,cu toate ca stiu ca studiul cuvintelor dumnezeiesti da mangaiere…unde se mai citeste azi Apocalipsa?Aproape numai in manastiri,in scolile teologice si in seminarii,iar in lume foarte rar.Nimeni…Este dovedit  ca cel ce citeste Apocalipsa,cand va ajunge acolo unde se spune despre sfarsitul lumii, va fi cu adevarat fericit, deoarece va intelege ceva din cele ce se vor petrece atunci si va incepe sa se pregateasca.Iar in cele pe care le descrie Apocalipsa  va vedea toate intamplarile contemporane.

Suntem ceea ce alegem,si prin alegerea noastra aratam preferinta noastra penrtu o imparatie sau pentru o alta : pentru Imparatia lui Dumnezeu  sau pentru Imparatia Sinelui[eugene rose]

Il alegem pe Dumnezeu , singurul  care ESTE ,sau pe noi insine,nimicul, abisul, iadul? Epoca noastra se intemeiaza pe nimic;dar acest nimic,inexplicabil pentru noi,prezinta in modul cel mai clar si inconfundabil,pentru cei ce mai pot sa perceapa acest lucru,criza tuturor oamenilor,din toate timpurile.

Nimic din cele create nu poate satisface nazuintele inimii.Duhul,sau inima,provenind de la Dumnezeu il cauta pe Dumnezeu,doreste sa-L guste pe Dumnezeu si,convietuind cu El in comuniune, in El isi gaseste pacea.Cand gaseste aceasta pace se linisteste,dar daca nu a ajuns sa o aiba,nu se poate linisti.

Ceea ce omul iubeste aceea se lupta sa dobandeasca.  Omul il poate dori si iubi pe Dumnezeu,sau poate iubi si dori ceea ce se impotriveste lui Dumnezeu.Nevoia stringenta pentru o astfel de lupta impotriva propriilor noastre patimi si vicii este foarte clara,caci nu avem decat doua cai pe care le putem alege:a patimilor sau a nepatimirii, a robiei sau a libertatii, alui Dumnezeu sau a lumii acesteia.

Drogurile , alcoolismul,violenta casnica si televizorul sfasie  in mii de bucati viata zilnica a tinerilor si a batranilor deopotriva,determinandu-i sa lase bisericile pustii.Nu e de mirare ca sinuciderea in randul tinerilor e un lucru atat de obisnuit.

Este atat de limpede faptul ca aceasta lume zdrobita spiritual se apropie de propriul sfarsit.Daca razboiul omului impotriva lui Dumnezeu continua ,vom inceta sa mai existam.

Sa nu asteptam la nimic altceva de la lume ,noi,cei ce dorim sa fim crestini,decat sa fim rastigniti in vazul lumii,fiindca imparatia lui Hristos nu e din lumea aceasta, iar lumea nu o poate rabda nici pentru o singura clipa.Lumea il poate primi doar pe Antihrist , acum sau in orice alt moment.

Omul nu poate sa scape de suferinta in lumea aceasta!Hristos ne invata ca omul trebuie sa-si asume suferinta si prin ea sa intre in viata vesnica.Iar aceasta suferinta trebuie sa fie pentru Adevarul lui Dumnezeu.Daca suferim pentru noi insine suferim zadarnic.Dar daca suferim pentru Dumnezeu , suferim pentru adevar.

Suferinta este cel mai mare invatator.Suferinta e calea cea mai directa  prin care Dumnezeu poate ajunge la inimile noastre.Cu cat esti mai mult in suferinta si in necazuri si Il cauti cu mai multa disperare pe Dumnezeu,cu atat mai mult El va veni in ajutorul tau, iti va descoperi Cine este si iti va arata modalitatea de a scapa de ele.Dumnezeu prin suferinta in invata pe om sa-si inteleaga propria-i neputinta si in felul acesta sa caute ajutorul in puterea lui Hristos.

Deci sa nu facem compromisuri cand vine vorba de Dumnezeu,lasandu-ne constransi de puterile care conduc acest sistem al noii ordini.Sa luptam intotdeauna pentru credinta ortodoxa in care ne-am nascut si pe care o mostenim de mii de ani , indiferent de riscuri,chiar de va fi nevoie sa platim cu pretul vietii.

MESAJELE ASCUNSE

Este o tehnica interzisa de toate legile audiovizualului din lume.Este arma secreta a tuturor agentiilor de publicitate care se respecta.Este unealta nvizibila prin care o companie isi poate fideliza si disclipina clientii, facandu-i dependenti de produsele comercializate.Acest drog al societatii de consum este traficat peste tot, in muzica, politica, afaceri.Este vorba de mesajul subliminal, infiltrat in creierul uman  intr-o fractiune de secunda, influentand deciziile si comportamentele a milioane de oameni.
In anii ’20, postul BBC a inceput sa emita pe frecventa radio.Pentru multi oameni din acea vreme, aparatul de radio era un lucru mai mult decat bizar, fiind perceput ca o „voce a diavolului”.In fata acestei reactii, reprezentantii postului au incercat sa schimbe aceasta atitudine, asa ca au introdus o succesiune de fraze(dupa principiul citirii inverse) sub forma de mesaj subliminal, camuflate in reclame.O melodie era emisa, parand total inocenta, dar, citita invers, revela, de fapt, adevaratul scop al reprezentailor.Cuvintele „This is not a noose, no really its not” (acesta nu este un nod, intr-adevar nu este) puteau fi clar auzite.Sefii postului BBCconsiderau ca subconstientul poat receptiona mesajele inverse din limbajul comun.Postul BBC exista inca, ceea ce inseamna ca „melodia” si-a servit scopul.Dupa ce psihologii au deschis aceasta cutie a pandorei, descoperind forta mesajelor subliminale, a venit randul specialistilor in advertising sa o potenteze.Marile companii de pe intreg mapamondul cheltuie sume enorme cu producerea de clipuri si spoturi publicitare in care sa fie strecurati stimulii subconstientului.Zilnic, in intreaga lume sunt difuzate reclame ce contin mesaje ce nu pot fi percepute in mod constient de catre om.In timpul campaniei sale din 1987, fostul presedinte francez Francois Mitterand a utilizat intensiv mesajele subliminale difuzate in clipuri tv.Drept rezultat, aproape 93% dintre francezi s-au lasat convinsi de a-l alege pe Miterand, asta dupa ce, la inceputul campaniei, doar 48% dintre ei i-ar fi acordat votul.unul dintre aceste mesaje a constat in difuzarea, timp de cateva fractiuni de secunda, a unei imagini cu chipul lui Mitterand in genericul jurnalului de seara al televiziunii nationale.
Un alt presedinte george W. Bush, a fost acuzat ca a folosit mesaje subliminale in campania prezidentiala din anul 2000 pentru a afecta imaginea contracandidatului sau democrat, Al Gore.Astfel, un clip republican introducea, timp de 1/30 dintr-o secunda, cuvantul RATS (sobolani) peste imaginea unui clip al democratilor ce continea textul  „The Gore Prescription Plan”.CNN a derulat foarte lent acea imagine, reiesind astfel clar cum cuvantul RATS aparea pe toata largimea ecranului, cu litere albe suprapuse peste cuvintele „The Gore Prescription Plan”.Intr-o fractiune de secunda, cuvantul RATS disparea, iar cuvintele „BUREAUCRATS DECIDE” apareau in partea de sus a ecranului, cu litere mici.Conform specialistilor, perceptia acestor mesaje se face in mod subliminal, organismul inregistrand si raspunzand la stimuli ce nu ating pragul absolut minimal.Aceste informatii induse in subconstientul uman influenteaza puternic reactiile afective, determinand comportamente care nu s-ar fi manifestat sub actiunea unor stimului receptati in mod constient.Iata, asadar, o metoda de manipulare in masa, care ajunsa in slujba unor interese obscure, poate afecta in mod periculos omenirea.

Reclame
Comentarii
  1. maria paula spune:

    Super ce ai postat aici la modernism !! Bravo tie ! Spui lucruri la care nici nu ma gandisem…de exemplu de ce se sting luminile in discoteca…si nu numai !!

  2. Maria Mirela spune:

    Am citit acest post al tau si imi place. Continua tot asa !

  3. Cosmetice spune:

    Interesant postul tau. Zilele urmatoare o sa parcurg mai multe posturi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s