NEW AGE (NOUA ERĂ)

Posted: august 2, 2011 in Conspirativ!

NEW AGE

(NOUA ERĂ)

 

mişcare ocultă îndreptată împotriva religiei creştine

(1993)

Vindecarea pentru lume ?

          New Age, un termen care a dat naştere la multe comentarii în ziare, reviste, programe de televiziune şi conferinţe. O nouă eră? Da, iată ce doreşte omenirea acum când lipsurile prezente sunt din ce în ce mai evidente.

          În decembrie 1986, circula o broşură cu titlul World Healing Meditation (Meditaţia care vindecă lumea). Vindecarea pentru lumea noastră bolnavă, este exacte ceea ce doreşte fiecare. Desigur, creştini fiind, ştim că vindecarea vine de la Dumnezeu care a creat lumea şi a mântuit-o prin Fiul Său, Iisus Hristos. Meditaţia pare să înceapă într-o manieră biblică:

„La început a fost Dumnezeu: La început Dumnezeu a creat cerul şi pământul. Dumnezeu a spus: să fie lumină şi a fost lumină”.

Apoi continuă:

          „Acum este timpul pentru un nou început… Fie ca omenirea să se întoarcă la Dumnezeire… Vindecarea a avut loc, lumea s-a refăcut, sănătoasă. Acesta este începutul Păcii pe Pământ şi a bunei învoiri între toţi oamenii. Dragostea se revarsă din fiecare inimă, iertare domneşte în fiecare suflet şi toate inimile şi minţile sunt într-o perfectă înţelegere. S-a înfăptuit şi aşa ceva este”.

          Într-o scrisoare care însoţeşte această meditaţie s-au făcut afirmaţii de genul: „Ce oportunităţi uriaşe ni se deschid! Ce minunat este să fim uniţi cu toţii, să transmitem lumină, dragoste şi gânduri de pace în toată lumea – unuia şi tuturor, la tot ce există în Dumnezeu”. Comentând aceste afirmaţii, expeditorul a adăugat: „Rugaţi-vă cu noi ca spiritul lui Iisus Hristos să vină cu putere”.

Oare acesta este acel ceva prin care „spiritul lui Iisus Hristos va veni cu putere”?

          Parte a unui eveniment cunoscut ca Ziua de vindecare a lumii sau Clipa de cooperare a lumii, meditaţia a fost susţinută simultan de grupuri şi centre New Age, la amiaza zilei de 31 decembrie 1986 în toate colţurile lumii, pentru a întări „câmpul de forţă”. Printre alte lucruri meditatorul declară: „Eu sunt împreună creator cu Dumnezeu şi va veni un cer nou pe măsură ce Voia Bună a lui Dumnezeu este experimentată prin mine… În adevăr eu sunt Hristosul lui Dumnezeu… Eu sunt Lumina lumii, Singura Prezentă şi Putere din Univers răspunde… Eu văd salvarea planetei în faţa ochilor mei în timp ce credinţele false şi obiceiurile eronate sunt anihilate.

         Aceste puţine exemple de scriere New Age demonstrează clar concepţiile gnostico-panteiste cu care adepţii mişcării operează, în ciuda unui înveliş creştin.

O privire atentă asupra Mişcării New Age

           Spectrul Mişcării New Age este atât de larg încât în lucrarea de faţă nu sunt analizate decât doar câteva puncte esenţiale. O bună sursă de informaţii despre cadrul şi primejdiile Mişcării New Age este cartea scrisă de Contance Cumbey, The Hidden Dangers of the Rainbow (primejdiile ascunse ale curcubeului), la care mă voi referi în primul rând. În româneşte se poate consulta cartea scrisă de Bruno Wurtz, New Age.

Natura Mişcării New Age

           Mişcarea New Age se extinde cu repeziciune. În Germania are deja aproximativ 500.000 de membri[1] şi nenumăraţi simpatizanţi. Ruppert aproximează numărul organizaţiilor New Age, în SUA şi Canada, la peste 10.000. Zece mii de organizaţii care se consideră parte a acestei mişcări mondiale influenţează opinia publică cu demonstraţii, manifestări retorice şi publicaţii. Reţea mondială de mii de organizaţii care cooperează între ele, New Age are ca prim scop formarea unei „Noi Ordini Mondiale” marcată de conştiinţă de grup şi sinergie (acţiuni combinate). Acesta este secretul din spatele „unităţii în diversitate”.

        Observaţi asemănarea între imaginea de pe spatele monedei şi această imagine!

          La baza sistemului New Age este credinţa într-o „guvernare internă” a planetei noastre de către o ierarhie de spirite, „stăpâni ai înţelepciunii” care în realitate sunt nişte fiinţe demonice. Mişcarea New Age este o sinteză a religiilor orientale şi a vechilor „învăţături ale Misterelor”, o combinaţie de gnosticism şi spiritism bazată pe tehnici esoterice transmise prin entităţi demonice. Astfel se explică varietatea formelor de ocultism cum ar fi ghicirea, astrologia, hipnoza, fenomenul O.ZN., practicile yoga, mitologia, panteismul, credinţa în reincarnare şi vrăjitoria. Urmarea acestui fapt este că mult dorita „Nouă Ordine Mondială” nu are loc pentru Dumnezeul creştinilor ci în locul lui este întronat Lucifer. De fapt, forţa conducătoare din spatele acestei Mişcări New Age nu este altceva decât dorinţa lui Lucifer de a lua slava lui Dumnezeu.

VA URMA…

Vizualizaţi şi: Conspirativ

New Age – Partea a II a


[1] Anul 1993

Reclame
Comentarii
  1. Lina spune:

    mie imi pare ca imaginea de pe saptele monedei aduce cu un copac… ce e de facut in cazul asta?

  2. Sa ramanem cat mai aproape de Dumnezeu !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s