BISERICA BUNA-VESTIRE

Posted: iulie 19, 2011 in Diverse

BISERICA BUNA-VESTIRE

jud.Giurgiu

De obicei când plec într-un pelerinaj sau când vizitez diferite oraşe ale ţării, nu ezit să iau aparatul foto cu mine. După cum bine ştiţi, fotografiile pe care le fac le public pe blog la secţiunea Imagini, pentru a vă bucura şi voi de ele.

Însă de această dată am să fac o excepţie, publicând alături de fotografii, şi un articol cuprinzând informaţii legate de biserica cu care am intrat în contact o anumită perioadă.

A trebuit să parcurg două stagii. Cel dintâi stagiu a fost atunci când am vizitat prima dată această biserică, iar reacţia mea a fost una rezervată din cauza situaţiei deplorabile în care se afla (asta se întâmpla anul trecut). Însă ceea ce ştim cu toţii, este faptul că Dumnezeu are grijă şi le rânduieşte pe toate spre bine cu purtarea Sa de grijă. Altfel spus, la 1 martie 2011 are loc instalarea unui nou preot paroh, pregătit, cu râvnă, tânăr. Această numire în postul de preot paroh al bisericii Buna-Vestire (căci despre ea vorbim), a fost ca o binecuvântare pentru acest loc. Schimbările radicale s-au putut vedea în scurtă vreme şi nu exagerez dacă spun că după numai o lună. Dar îmbunătăţirile nu se opresc aici ci continuă până astăzi, când părintele paroh Tudor Bogdan Georgian păşeşte pragul bisericii cu frământări şi căutând soluţiile cele mai bune în ceea ce privesc proiectele viitoare din ce în ce mai însemnate şi în care părintele pune mult suflet!

Iată aşadar poze cu biserica Buna-Vestire Giurgiu, după care vom afla câteva lucruri despre ea:

Interiorul bisericii, aşa cum arată după numirea noului paroh:

Scurt istoric:

Înălţarea Sfântului locaş având hramul „Buna Vestire” a fost începută în anul 1863 de către comunitatea grecească existentă la acea dată în Giurgiu.Biserica a aparţinut statului grec până in anul 1965, motiv pentru care mai este cunoscută şi sub denumirea de „Biserica Grecească”.

Binecunoscutul pictor Gheorghe Tattarescu,  in anul 1864 execută in stil renascentist tâmpla, iar in anul 1867 termină pictura murală din interior in tehnica ulei, procedeu revoluţionar la acea vreme în România, cât şi aurei de legendă care o învăluie. De-a lungul vremii, sfântul locaş a rămas neatins în urma unui incendiu provocat de un trăsnet, nu s-a prăbuşit în urma nenumăratelor cutremure de pământ devastatoare. La acestea,se mai adaugă şi faptul că în două rânduri a fost la un pas de demolare, dar Dumnezeu a salvat-o în chip miraculos. Giurgiuvenii cred că biserica are un har deosebit, iar icoanele sunt făcătoare de minuni. Sursa: aici.

Cei interesaţi în amănunt pot intra aici să afle despre:

Anul 1965 şi minunea care a avut loc atunci

Ambasadorul Statelor Unite şi a doua minune

Sfântul locaş după căderea regimului ateist

Iniţiativele noului părinte paroh Tudor Bogdan Georgian sunt promiţătoare(se poate vorbi de o nouă etapă de reînfrumuseţare/îmbunătăţire a acestei biserici) şi probabil vom mai auzi de dânsul şi de biserica pe care o are în grijă.

Alte ştiri legate de acest subiect:

Icoana Maicii Domnului de la Letca Nouă i-a scos din casă pe giurgiuveni

Aproximativ 100 de copii au primit Sfânta Împărtăşanie de ziua Sfântului „Ioan Valahul”

Icoana facatoare de minuni de la Letca slujita cu preoti din Prahova

Basilica, despre hramul bisericii Buna Vestire din Giurgiu

Obiective turistice – Biserica Buna Vestire – Giurgiu

Reclame
Comentarii
  1. serios spune:

    Fostul paroh a lasat biserica intr-o stare deplorabila ( a reconsolidat-o, refacut-o in totalitate, pictura noua, a pardosit-o cu marmura, a reconditionat catapeteasma, mobilier bisericesc nou). Asta e starea deplorabila in care a lasat-o. Noul paroh a venit si a adus un suflu nou. Cateva covoare, a mai sters praful, etc.
    Sunt curios viitorul paroh ce suflu va aduce.
    Iertati-ma daca am suparat pe cineva!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s