Calea spre fericire !

Posted: august 21, 2010 in Diverse

Calea spre fericire[1]

Toţi umblăm după fericire. Toţi o dorim, toţi o căutăm. Intru direct în intimitatea sufletelor voastre. Căutaţi fericirea în sufletele voastre. Nu o căutaţi în afara voastră. Să nu aşteptaţi fericirea să vină din altă parte, decât dinlăuntrul vostru, din sufletul vostru, unde Sălăşluieşte Domnul Iubirii, Hristos. Dacă veţi aştepta fericirea din afara voastră, veţi trăi decepţii peste decepţii şi niciodată nu o veţi atinge. Să vă spun atât: Căutaţi Iubirea şi trăiţi-o cu multă smerenie.

Tare mult doresc să nu vă gândiţi la căsătoria voastră, absolut deloc. Cu cine mă voi mărita? Cum va fi el? Cine va fi el? Etc. Sunt gânduri inutile, fără sens, deşarte. Aceste preocupări arată că în sufletul vostru încă nu s-a stabilit certitudinea adâncă a adevărului. Să aveţi o singură grijă. Sufletul. Să trăiţi curat, în frica lui Dumnezeu. Să iubiţi pe Hristos, să vă dăruiţi toată fiinţa Lui, printr-o trăire curată, în rugăciune.

În ceea ce priveşte căsătoria: O, să n-aveţi nici o grijă, dar absolut nici o grijă, căci se găsesc atâtea suflete dornice de a întâlni suflete curate de fecioare, pentru a se uni cu ele şi a zidi un cămin creştin fericit. Dacă voi aţi înţelege acest adevăr pe care vi-l mărturisesc, v-aţi convinge mai târziu, că dragostea de Dumnezeu este Esenţialul, v-aţi convinge de adevărul spus de Mântuitorul: „Căutaţi Împărăţia Cerurilor, şi toate celelalte vi se vor adăuga vouă”.[…] (Aiud, 15 mai 1946)


[1] Student Valeriu Gafencu, Scrisoare trimisă din închisoare celor dragi.

 

Reclame
Comentarii
  1. ileana spune:

    dar ce sa faci daca il tot astepti,dar ”el’ nu mai apare?cand te-ai saturat sa fii tot singura?

    • Valeriu Gafencu ajunsese la o stare înaltă de trăire duhovnicească în care bucuria şi împlinirea ce le dobândise, datorită legăturii strânse cu Dumnezeu, îl făceau să nu-şi mai dorească nimic altceva decât întâlnirea sa cu El în veşnicie. Şi avea dreptate, deoarece sensul acestei vieţi este dincolo de lumea aceasta. Sfaturile lui sunt bune şi demne de urmat însă problema este că ne-am depărtat atât de mult de Dumnezeu încât ne vine foarte greu să primim astfel de sfaturi.

      Întrebarea ta este firească şi o înţeleg, crede-mă. Rugăciunea îţi va da răspunsul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s